Næringsgjær – hva er det, og hva brukes det til?

Hvis du har tittet litt på veganske oppskrifter, så har du kanskje kommet over en ny ingrediens. Næringsgjær. Hva er det? Hva brukes det til? Er det som vanlig gjær? Alt det og mer svarer jeg på i denne lille videoen!

Så hva er næringsgjær?

Næringsgjær er altå en ingrediens du bruker der du vil ha litt ostetesmak. Den kan også brukes for å få mer ‘umami’ smak i ting, som i sauser og marinader. Den kan ikke brukes til å heve en deig, da det er ‘dødt gjær’. Vi bruker mye næringsgjær, og jeg syns det er synd at det ikke er en vanlig ingrediens i alle hjem, for her er det mye smak å hente!

Ler mer om næringsgjær hos veganmisjonen.

Hvis du vil kjøpe det på nett, så heter det ‘nutritonal yeast’ på engelsk. Jeg har kjøpt det hos både iherb.com og vitacost.com.

Du kan bruke næringsgjær i feks marinader, som når du lager wok med tofu.

næringsgjær

Det er forresten så godt å endelig få postet en ny video! Nå er det vel et halvt år siden det forrige innlegget mitt, og planen var ikke å være borte så lenge. Grunnen er at jeg har ME, og jeg har vært i veldig dårlig form det siste måneden. Nå har det begynt å gå litt bedre igjen, så jeg håper jeg får blåst litt støv av bloggen. Har dere lagt merke til det nye designet forresten? Jeg er veldig fornøyd, iallfall med forsiden!

  • Jeg har aldri skjønt meg på næringsgjær, og alltid hoppet over det når jeg lager vegansk mat. Skal se til å få handlet det inn nå da, ostesmak here I come!