Vegansk grøt og riskrem til jul!

Til jul må man ha grøt, og hos meg er det selvfølgelig vegansk grøt! Her ser dere hvordan jeg lager den. Blir perfekt hver gang, og aldri fått noen klager på denOppskriften har jeg lånt fra veganeren!

Oppskrift på grøt
 • 5 dl vann
 • 1/2 ts salt
 • 2,5 dl grøtris, feks. Geisha
 • 4 dl kokosmelk (en boks)
 • 7,5 dl soyamelk
 • Litt sukker og vanilje etter smak, om man vil

Kok opp vann og salt, hell i risen og la den koke på svak varme til vannet nesten er kokt inn. Tilsett soya- og kokosmelk, sukker og vanilje og la grøten koke på svak varme til ønsket konsistens. Tar ca. 1 time. Husk å rør, det brenner seg fort, og ikke ha for høy temperatur! Da kan risen koke istykker. Anbefaler å tilsette litt og litt melk om gangen, føler det funker bedre.

Virker kanskje litt rart med kokosmelk, men det blir kjempegodt! Jeg syns egentlig ikke den smaker særlig kokos, men vet noen merker det. De syns fortsatt det er godt! Men det er fult mulig å bytte det ut med soyamelk (og bytte soyamelk med annen melk), men da ville jeg nok brukt litt mindre væske.

vegansk grøt uten melk riskrem

Oppskrift på riskrem
 • Et par pakker kemfløte, anbefaler Alpro sin. Pass på at du ikke kjøper matfløte!
 • Evt. litt ekstra sukker/melis og vaniljesukker
 • Rød saus

La grøten bli helt kald først! Pisk opp kremen og bland inn i grøten til du har ønsket konsistent. Tilsett søtning om du ønsker det. Serveres med rød saus. Jeg kjøper ferdig, Piano sin, men kanskje jeg prøver å lage egen neste år…?

 • Kjersti Dahle

  Når jeg lager rød saus, pleier jeg bare å ta en pakke frosne jordbær eller to og stavmikse dem/ha dem i blendern for seg selv og kjøre dem fint med litt sukker. Så tiner de bittelitt (evt kan man la dem tine litt, bare litt, først) og blir fin tykk saus.