Mat på 10 min – Wok med nudler

wok med nudler

Jeg har fortsatt en hektisk sommer, men i September er jeg tilbake med videoer! Mens dere venter får dere et gammeldags og kjedelig blogginnlegg, men et raskt og moderne middagstips. Wok med nudler!

Dette er en middag for de store, for de små. For de som står sammen, og de som – nei, nå blir jeg vel snart saksøkt av coca cola. Dette er en middag for de som ikke vil bruke så mye tid på middag. De som ikke orker å hakke masse grønnsaker og lage saus fra bunnen, de som hater å vaske komfyren og ta oppvasken. Eller bare for de som er late. Det er lov det også.

wok med nudler

Du trenger [til 2 personer] :

  • En pose frosne wokgrønnsaker (jeg tar den billigste de har)
  • 1-2 poser med Blue Dragon saus, feks chop sue eller hoisin (det står bakpå hvilke som er veganske!)
  • 4 pakker nudler

Alt her er kjøpt på Kiwi. Kiwi sine nudler (både first price og eldorado) er veganske. Den ‘oksekjøttaromaen’ er nemlig syntetisk, har de bekreftet på mail. Ellers vet jeg at Europris sine chilli-nudler også er veganske.

wok med nudler

  • Kok nudlene i krydderet som følger med
  • Stek grønnsakene i olje
  • Når nudlene er ferdig (jeg pleier å koke de bittelitt mindre enn på posen så de ikke blir så blaute), hell av vannet og ha nudlene sammen med grønnsakene.
  • Hell over sausen, la det kose seg et minutt eller to.
  • Spis! Jeg hadde på litt sesamsfrø og koriander på, pluss et par skvetter soyasaus. Mmmm!

Tips: Hvis du vil ha sprøe nudler trenger du mye olje, og en panne med god plass. Kan være lurt å steke litt om gangen! Det har ikke jeg tålmodighet til.