Noen tips til vegansk tapas! (min 17 mai middag)

Dere trodde kanskje at jeg skulle ha den innbakte steiken til middag i dag, men etter å ha spist opp det jeg lagde i den videoen fristet det ikke helt med mer. Så istedenfor lagde jeg vegansk tapas til min 17 mai middag!

Jeg har ikke energi til å gjøre noe stort på 17 mai, så jeg holdt meg hjemme og inviterte et par venner på besøk. De fikset desserten og jeg tok meg av middagen – tapas! Tenkte jeg kunne gi dere en liten oversikt over hva jeg har lagd, og noen oppskriftstips. Tapas er forresten en veldig greit spleisemiddag, hvor alle gjester kan ta med en rett eller to selv.

Min 17 mai vegansk tapas!

Salte sylteagurk og oliven fra grønnsakshandleren.

Tomatsaus som jeg lot koke i hele fire timer! Lagde den av et glass dolmio og en boks hakka tomater, slengte oppi litt urter, salt og sukker, og lot det kose seg på svak varme. Hvis du vil prøve en oppskrift så tipper jeg denne fra veganmisjonen funker bra.

Nøtteboller fra vegetarbloggen, veldig gode!

Ovnsbakte hele hvitløk. Her kuttet jeg bare av toppen og lot dem stå i ovnen på 220 grader til de virket ferdig, men her er en oppskrift fra veganeren hvis du vil gjøre det skikkelig.

Ovnsbakt aubergine, squash, gulrot og sopp. Her bare kuttet jeg det opp og helte over litt olje, kvernet over litt salt, pepper og hvitløk, og stekte det i ovnen på 220 grader i… en halvtime? Tre kvarter? På noen av grønnsakene brukte jeg bare vann, for jeg kan ikke spise for mye fett.

Potet- og søtpotetbåter med urter. Jeg delte dem i båter og strødde over timian og rosmarin. Tror jeg hadde salt og pepper også. Hadde det i ovnen på 220 grader til de var gjennomstekte. Jeg brukte ingen olje, og det ble kjempegodt. Her er en oppskrift fra vegetarbloggen man kan følge.

Marinert tofu. Et par teskjeer liquid smoke, pepper, salt, pizzaurter, røkt paprikapulvet, litt olje fra et glass med soltørka tomater. Fylte på med vann til det dekker tofubitene akkurat, og lot det stå i en time eller noe, mens jeg lagde andre ting. Stekte den med litt av marinaden til den var gyllen på begge sidene.

Aioli. Veldig enkelt, veldig godt. Anbefaler oppskriften til veganeren.

Foccacia med oliven og soltørka tomat. Denne var veldig god, men ville kanskje hatt bittelitt ekstra salt i neste gang. Fikk oppskriften av en bekjent, og den er som følger:

 • 1 liter mel
 • 5 dl lunket vann
 • 1 ss salt
 • 2 fed hvitløk (presset)
 • 2 ss tørket oregano
 • 50g gjær / 1pk tørrgjør
 • 2 ss olje (feks fra glass med soltørka tomat)
 • 1 dl soltørka tomat, hakket
 • 1 dl oliven, hakket

Bland mel, salt, hvitløk og oregano. Blant vann, olje og gjæren. Blant melblandingen og vannblandingen, og tilsett så oliven og soltørka tomater. Hell i to brødformer og la heve i 1 time, eller 1 1/2 time. Stek så i 15 min på 250 grader.

Kos dere med vegansk tapas!

 • Caroline (carolinesverden.com)

  Å nam!