Hva er tofu og hva kan det brukes til?

hva er tofu hva kan tofu brukes til hvordan bruke tofu

Du har kanskje overhørt hipsterne på Grünerløkka snakke om den, eller møtt på den skumle ingrediensen på dine eksotiske reiser gjennom Asia, og sitter nå igjen med livsviktige spørsmål: Hva er tofu? Hva kan tofu bruker til? Vel, lur ikke lenger, for dette lærer du i denne lille, nye videoen min!

Første gang jeg prøvde å lage mat med tofu hjemme var det helt katastrofe, og de første gangene jeg fikk det servert på restaurant var jeg ikke særlig imponert (bør kanskje nevnes at dette ikke var noe spesielt bra restaurant, ops). Men så prøvde jeg flere typer tofu og oppskrifter, og i dag elsker jeg det! Nå skal jeg få alle andre til å gjøre det også!

Så, hva er tofu?

Kort fortalt så er det laget av soyabønner, som er veldig proteinrikt og bra for kroppen! Den har en nøytral smak, men funker som en fantastisk svamp til å ta opp smak fra krydder og lignende. Stek den godt, så har du raskt en ny favoritt-ingrediens.

Og hva kan tofu brukes til?

ALT! Okei, kanskje ikke alt, men det passer i både varme og kalde retter, søte og salte. Silkentofu er genialt til bruk i blant annet kaker, mens fast tofu er for eksempel veldig fin til å løfte middagen et eller syv ekstra hakk. Du kan steke tofu, bake tofu, mose tofu og mye mer! Fremover skal jeg komme med oppskrifter til hvordan dere kan bruke begge, så det er bare å glede seg!

Alt dette og mer snakker jeg om i den nyeste videoen min. Håper dere liker den!

Planen er å ha flere slike korte videoer hvor jeg viser og forteller litt om sånne rare ting vegetarianere og veganere spiser. Høres ikke det gøy ut? Neste gang snakker jeg kanskje om næringsgjær, eller all den rare plantemelken man kan få tak i!

Følg meg på facebook for å ikke gå glipp av mine neste poster og videoer!